Zoekt u bepaalde berichten? Kies dan een trefwoord

Typen, klikken of tikken ... vinden!

Zes tips voor een veilige en comfortabele badkamer

Uitglijden, struikelen, te heet water, losse badmatjes: de badkamer zit vol gevaren. Met deze 6 praktische tips kunt u dat voorkomen.

 

1. Ga voor een inloopdouche
Heeft u nog een badkamer met zo’n hoge opstap of drempel bij de douche? De inloopdouche ziet er fraai en strak uit en vermindert het risico op struikelen of uitglijden.

2. Installeer een thermostaatkraan
Een thermostaatkraan heeft temperatuurblokkering waarmee u de kans op verbranding verkleint. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u ook een kraan plaatsen met zogenaamde cool touch-technologie. Hiermee wordt ook de kraan zelf nooit heet.

3. Plaats de kraan naast de douchekop
In de meeste badkamers zit de kraan direct onder de douchekop. Onpraktisch. Zodra u de kraan opent, wordt u nat. Veel handiger is het om de kraan een eindje van de douchekop te plaatsen. Bijvoorbeeld aan één van de zijwanden.

4. Overweeg een zitplek in de douche
Als uw balans iets minder goed is of wordt, kan een zitplek voor extra veiligheid zorgen. Maar ook als u een keer een blessure oploopt waardoor u minder mobiel bent is zittend douchen erg fijn.

5. Monteer een stevige doucheglijstang
Vaak gebeuren er ongelukken tijdens het douchen omdat we uitglijden of uit balans raken en ons nergens aan kunnen vasthouden. U kunt kiezen voor een extra stevige doucheglijstang. Dit zijn speciale glijstangen waar u zich zonder moeite aan kunt vasthouden als u extra steun of grip nodig heeft.

6. Besteed aandacht aan gladde vloeren
Badkamervloeren kunnen verraderlijk glad worden. Houd bij de keuze voor de vloer van uw badkamer daarom rekening met de stroefheid van de vloer. Er zijn, naast antisliptegels, inmiddels ook sprays en coatings op de markt die de vloer veiliger maken.

Wilt u meer inspirerende verhalen en tips van buurtgenoten, aanbod van lokale organisaties en voor duizenden euro’s aan voordeel ontvangen? Die vindt u in de 'Blij(f) in eigen huis en buurt box'.

Vraag nu t/m 31 december gratis de ‘Blij(f) in eigen huis en buurt box' aan.

(klik op de box)