Zoekt u bepaalde berichten? Kies dan een trefwoord

Typen, klikken of tikken ... vinden!

‘Wij zijn zo blij dat we ons huis alvast aangepakt hebben’

Wil en Maurits Heerma hebben vorig jaar hun huis verbouwd. Dat was eerst niet het plan. Maurits Heerma: 'Eerst dachten we aan verhuizen naar een bungalow. We worden immers een dagje ouder?' Toen bleek dat we onze eengezinswoning niet konden verkopen, moesten we onze plannen aanpassen. 'We zijn nu nog kerngezond, maar wilden wel alvast beneden gaan wonen.'

De heer en mevrouw Heerma besloten toen om hun huis grondig aan te pakken, levensloopbestendig te maken. Het huis is zo’n 30 jaar geleden gebouwd en was toe aan een opknapbeurt. Wil: `We zijn naar de architect gestapt met het idee van ‘hier willen we oud worden’. Dat was voor ons een hele stap, want heb je zo’n architect nu echt wel nodig?’

Ze hebben er nog geen minuut spijt van gehad. Het resultaat is een prachtig verbouwde woning met badruimte en slaapkamer beneden. Mede door de nieuwe serre wonen ze er bijzonder gerieflijk. Er is op verschillende punten rekening gehouden met de toekomst. Antisliptegels in de badkamer, verhoogde toiletten, geen drempels, verlichting die automatisch aangaat, wasmachine op hoogte, omgebogen deurklinken en ga zo maar door.