Maak het u gemakkelijk in de woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar we flink wat tijd verblijven.
Het is dan ook belangrijk dat we er lekker kunnen zitten en veilig
rondlopen. Met behulp van de nieuwste technieken kunnen we er nog
veel comfortabeler wonen. Ingewikkeld? Vaak gaat het met één druk
op de knop.

Kijk rond in deze ruimte door met uw muis of vinger te slepen.

Bekijk de andere speciaal ingerichte ruimten

Ga naar overzicht

Bezoek een Lang zult u wonen-markt,
blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Agenda

Overzicht

Nieuws

"Wij hoeven hier nooit meer weg"

Jaap en Ellen Derks wonen al 32 jaar in de..

Zes tips voor een veilige en comfortabele badkamer

Uitglijden, struikelen, te heet water, losse badmatjes: de badkamer zit..

Aan de slag met nieuwe bewustwordingsaanpak

Oud worden in onze prachtige provincie Overijssel, wie wil dat..

Overzicht

Zo maakt u het comfortabel in de woonkamer:

 • Tablet voor ouderen

  Tablet voor ouderen

  Er zijn verschillende tablets voor ouderen. Ze zijn eenvoudig vorm gegeven en ervaring met computers is niet nodig. De tablet maakt het communiceren met familie en mantelzorgers gemakkelijk. Zo kunt u samen beeldbellen,  foto's delen, agenda beheren of samen online een spelletje spelen.

 • Personenalarmering

  Personenalarmering

  Alarm voor binnen kan op verschillende manieren invulling krijgen. Via een knop waarop gedrukt moet worden of sensoren (onder de mat of in de deur) die automatisch een signaal geven. U kunt via het alarm een professional inschakelen of een melding versturen aan familie of buren.

 • Stofzuigerrobot

  Stofzuigerrobot

  Stofzuigen kan een hele klus en een tijdrovende bezigheid zijn. Zou het niet handig zijn als uw huis vanzelf gestofzuigd wordt? Dat kan met een stofzuigerrobot.Een stofzuigerrobot is een apparaat dat helemaal uit zichzelf de ruimte stofzuigt. De stofzuigerrobot werkt op een accu en wordt tussen de stofzuigerbeurten opgeladen in een oplaadstation. De nieuwste stofzuigerrobots gaan vanzelf terug naar het oplaadstation, wanneer zij klaar zijn.Een stofzuigerrobot heeft een laag vermogen, waardoor veel mensen zich afvragen of de stofzuiger wel krachtig genoeg is om al het stof op te zuigen. De robot beschikt echter over goede borstels die het vuil los borstelen en waardoor minder zuigkracht nodig is om het losse vuil op te zuigen.Hoe werkt een stofzuigerrobot? Het apparaat is zo geprogrammeerd dat hij een hele ruimte kan stofzuigen. Ook met vloerkleden heeft hij geen moeite. De overgang van gladde vloer naar tapijt wordt zonder problemen genomen. Er zijn diverse stofzuigerrobots op de markt. De prijzen lopen erg uiteen.

 • Verlichting met afstandsbediening

  Verlichting met afstandsbediening

  U zit midden in de ontknoping van een spannend boek en u wilt graag wat meer licht. De lichtschakelaar zit echter aan de andere kant van de kamer, terwijl u het liefst wilt blijven zitten zodat u kunt doorlezen. Met een mini-inbouwdimmer geïnstalleerd achter een bestaande enkelpolige wandschakelaar kunt u met afstandsbediening de verlichting schakelen/dimmen. De wandschakelaar kunt u gewoon blijven gebruiken zoals u gewend bent.

 • Kabelclip of -goot

  Kabelclip of -goot

  Over losse snoeren kunt u struikelen. Bovendien staat het niet zo mooi. Er zijn daarom speciale kabelclips en snoergoten te koop.

 • Meubelverhogers

  Meubelverhogers

  Soms is het gemakkelijker als stoelen en tafels hoger komen te staan. Dat kan met speciale meubelverhogers.

 • Comfortstoel

  Comfortstoel

  Na een lange dag, een flinke wandeling of met een goed boek is het fijn ontspannen in een comfortabele relaxstoel, comfort fauteuil of sta-op stoel. U heeft keus uit een ruim assortiment verstelbare zitmeubelen. De hoogte en de breedte van de zitting kunt elektrisch met gasvering of handmatig aanpassen, precies zoals u het wilt. De vakspecialist geeft u graag een ergonomisch zitadvies op maat.

 • Huisautomatisering

  Huisautomatisering

  Wist u dat u met uw tablet of smartphone uw hele huis kunt bedienen? Zo kunt u de verlichting en de verwarming aan en uit doen,  maar ook uw gordijnen, zonwering en zelfs uw garagedeur openen en dichtdoen.Dit kan allemaal vanuit uw stoel of uw bed, maar zelfs vanuit de trein of auto. Terwijl u een paar dagen weg bent even controleren of de verlichting of de verwarming uit is? Ook dat kan eenvoudig, waar u ook bent.

 • Elektrische buitenzonwering

  Elektrische buitenzonwering

  Elektrische buitenzonwering maakt het u gemakkelijk. Vrijwel alle typen, zoals terrasschermen, uitvalschermen, screens en markiezen kunnen u openen en dichtdoen door middel van een schakelaar aan de wand, een afstandsbediening, smartphone of tablet.Elektrische buitenzonwering geeft meer comfort. Vanaf iedere plaats kunt u uw zonwering bedienen. Als u niet thuis bent , gebruikt u daarvoor bijvoorbeeld een pc, smartphone of tablet.Automatische verkoeling op het terras en in huis wordt mogelijk door goede buitenzonwering. Een zonsensor zorgt dat uw zonwering bij zonlicht naar beneden gaat, en weer omhoog wordt gestuurd zodra de zon achter de wolken verdwijnt. Een ideale oplossing wanneer u niet thuis bent en uw huis graag koel wilt houden!

 • Elektrische binnenzonwering

  Elektrische binnenzonwering

  Het openen en dichtdoen van gordijnen en zonwering kan soms moeite kosten. Vaak komt dat ook omdat ze op moeilijk bereikbare plekken zitten, bijvoorbeeld achter uw bank. Heel gemakkelijk (met drukknop- of met afstandsbediening) kunt u gordijnen en zonwering automatisch openen en dichtdoen. Bij wijze van spreken vanuit de luie stoel.Elektrische binnenzonwering en raamdecoratie kunt u bedienen met een draadloze wandschakelaar, met afstandsbediening of geheel automatisch. U kunt zelfs elke zonwering afzonderlijk of in een groep omhoog of omlaag sturen met slechts één druk op de knop. Dat kan met jaloezieën, vouwgordijnen, plissés en rolgordijnen. Ideaal bij moeilijk bereikbare plaatsen zoals dakramen, serres of vensterbanken.Niet thuis? Met behulp van een sensor of tijdklok voor bediening van zonwering en gordijnen kunt u het eruit laten zien alsof er toch iemand aanwezig is. Daarbij zijn ook het interieur en de planten goed beschermd tegen fel zonlicht.

”Die domotica bezorgt
ons veel gemak …”

”Zo kunnen we nu met onze tablet alle licht in huis in- en uitschakelen. Met één tik op het scherm! En als we op de bank in de woonkamer zitten kunnen we op een beeldscherm zien wie er aanbelt. Als we willen kunnen we dan de voordeur automatisch openen. Laatst hebben we met ons mobieltje onderweg de thermostaat thuis van 15 graden op 19,5 gezet. ‘t Was lekker warm toen we thuis kwamen!”

Meer ervaringen

 •  
 • Geprogrammeerde thermostaat

  U heeft hiermee op elk moment van de dag (en nacht!) de gewenste temperatuur, óók wanneer u opstaat.

 • Politiekeurmerk Veilig wonen

  Goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen is belangrijk. Het is er in vele soorten en maten. U kunt denken aan een driepuntsslot of een veiligheidsslot op uw deur. En aan dievenklauwen in uw ramen.

 • Matten en kleedjes

  Wees er voorzichtig mee, een uitglijer is zo gemaakt.  Zorg in elk geval dat ze niet kunnen schuiven of omkrullen.

 • Bediening lampen

  Komt u niet graag thuis in een donkere woning? Of vindt u het handig om in één keer alle lampen uit te doen als u naar bed gaat? Dat kan, desgewenst met behulp van tablet of mobieltje.

 • Gordijnen met gemakkelijke bediening

  Met drukknoppen bij het raam of vanuit uw stoel met afstandsbediening. Het is zelfs mogelijk om de gordijnen met uw tablet te bedienen (domotica).

 • Drempeloplossingen

  Voor te hoge drempels zijn er schuin oplopende rubberen of stalen platen, voor beide zijden van de drempel. U kunt natuurlijk ook de drempel (laten) weghalen.

 • Anti-slip vloer

  Naast vaste vloerbedekking zijn er ook veilige laminaat-, linoleum- en vinylsoorten verkrijgbaar. En: weg met de losliggende kleedjes op de vloer!

 • Tablet voor ‘alles’

  Wist u dat u een tablet ook kunt gebruiken om uw lampen met één druk op de knop uit te doen? Ook kunt u ermee beeld-bellen, bijvoorbeeld met (klein)kinderen of uw verpleegkundige of arts!

"In die 6 folders staan prima tips voor elke ruimte in uw huis"

Lees de folders!

Met veel praktische tips, adviezen en ervaringen van anderen.

Bekijken