Een slaapkamer die u ’s nachts de weg wijst

Een niet al te felle lamp onder het bed die aangaat als u de benen ’buitenboord’ steekt. Zo vindt u veilig de weg naar het toilet, zonder dat uw partner wakker wordt van het licht. ’t Is één van de doordachte, nieuwe mogelijkheden voor de slaapkamer van (n)u! Ga maar kijken!

Kijk rond in deze ruimte door met uw muis of vinger te slepen.

Bekijk de andere speciaal ingerichte ruimten

Ga naar overzicht

Bezoek een Lang zult u wonen-markt,
blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Agenda

Overzicht

Nieuws

"Wij hoeven hier nooit meer weg"

Jaap en Ellen Derks wonen al 32 jaar in de..

Zes tips voor een veilige en comfortabele badkamer

Uitglijden, struikelen, te heet water, losse badmatjes: de badkamer zit..

Aan de slag met nieuwe bewustwordingsaanpak

Oud worden in onze prachtige provincie Overijssel, wie wil dat..

Overzicht

Zo maakt u het comfortabel in de slaapkamer:

 • Personenalarmering

  Personenalarmering

  Alarm voor binnen kan op verschillende manieren invulling krijgen. Via een knop waarop gedrukt moet worden of sensoren (onder de mat of in de deur) die automatisch een signaal geven. U kunt via het alarm een professional inschakelen of een melding versturen aan familie of buren.

 • Senioren-telefoon

  Senioren-telefoon

  Een geprogrammeerde telefoon, met minimaal  drie voorkeurtoetsen voor nummers die u vaak belt of die u in geval van nood kunt bellen is handig. Extra grote toetsen en een grote cijferweergave met een duidelijk kleurenbeeldscherm zorgen ervoor dat de telefoon gewoon eenvoudig en makkelijk te bedienen is.Verder is het een tip om te kijken of de telefoon geschikt is voor hoortoestellen ( H.A.C). Dit staat voor Hearing Aid Compatible. Als uw gehoor wat minder wordt, is een trilfunctie op uw mobiel ook aan te raden.Een ingebouwde zaklamp in uw mobieltje is ook handig. Zorg dat de telefoon altijd opgeladen is.Wilt u extra zekerheid? Dan kan een hulpknop een uitkomst zijn. Deze knop hangt u aan uw hals of bevestigt u met een bandje aan uw pols. Uw familie of een professionele hulporganisatie kunnen uw hulpoproep ontvangen en reageren.

 • Automatische raamopener

  Automatische raamopener

  Bovenraampjes zijn handig voor wat frisse lucht. Maar het openen en sluiten is vaak lastig. Heeft u een raampje dat u vaak opent en sluit, maar waar u moeilijk bijkomt? Kies dan voor automatisch openen en sluiten. U kunt het motortje zelf aanbrengen of laten plaatsen.  Met de afstandsbediening kunt u vervolgens het raampje simpel en en veilig openen en sluiten. Let wel op dat het om een goedgekeurd systeem gaat - dat ziet u aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

 • Verlichting slaapkamer

  Verlichting slaapkamer

  Als u in de nachtelijke uren het toilet bezoekt, gaat vaak het licht niet aan. U wilt uw partner niet wekken en u kent de weg. Zo'n tocht in het duister kan gevaarlijk zijn, met zelfs kans op valpartijen.  't Hoeft ook niet, want er zijn er handige hulpmiddelen. Zoals een lampje onder uw bed met een sensor die op beweging reageert. Zo gauw u uw benen over de bedrand steekt, zorgt het lampje voor strijklicht over de vloer. De weg naar het toilet wordt verlicht. En uw partner merkt er niets van. U hoeft namelijk de hoofdverlichting niet aan te doen.Op de gang, in het toilet of in de slaapkamer kunt u ook voor automatische verlichting kiezen. Ideaal als nachtroute naar het toilet. Groene verlichting als routeverlichting heeft de minste invloed op het dag- en nachtritme. De nachtroute kan op verschillende manieren worden uitgelicht of aangebracht. Bijvoorbeeld met lampjes vast verwerkt in de wanden, of 'los' aangebracht. 

 • In hoogte verstelbaar bed

  In hoogte verstelbaar bed

  Een in hoogte verstelbaar bed maakt in en uit bed stappen gemakkelijker. Een normaal bed is in de meeste gevallen vrij laag, waardoor het meer moeite kan kosten om zonder hulp op te staan. Een hoger of in hoogte verstelbaar bed zorgt dat opstaan een stuk eenvoudiger wordt.Veel bedden kunnen ook in een comfortpositie worden gezet, bijvoorbeeld met het voeteneinde of het hoofdeinde iets omhoog. Bij de betere bedspeciaalzaken zijn comfortbedden of seniorenbedden verkrijgbaar.Als u een bed met één zijde tegen de muur plaatst, is de kans om uit bed te vallen veel kleiner.

 • Bedverhogers

  Bedverhogers

  Er zijn speciale bedverhogers die zorgen dat het opstaan en in bed gaan makkelijker gaan. De bedverhogers plaatst u onder de poten van het bed. Ze worden vaak per set van vier geleverd. De verhogers zijn voorzien van een antislip oppervlak op het gedeelte waar de poten van het bed geplaatst worden. U kunt uw bed op deze manier maximaal 22 cm hoger krijgen.

”Met de tablet kunnen we vanuit bed alles regelen ...”

”De thermostaat bijstellen? Dat kunnen we met de tablet, overal in huis doen, ook als we in bed liggen. Net als alle lampen aan en uit doen. We kunnen in bed ook op de tablet zien wie er aanbelt. Als ‘t een van de kinderen is, openen we automatisch de voordeur. Zo kunnen wij in alle rust opstaan.”

Verder

 •  
 • Telefoon bij het bed

  Een geprogrammeerde telefoon, met voorkeurtoetsen voor nummers die u vaak belt of die u in geval van nood kunt bellen. Naast uw bed geeft dat een veilig gevoel.

 • Weg met die struikelblokken!

  Kleedjes, matten en andere hindernissen … als u, enigszins slaperig, 's nachts opstaat kunnen ze voor nare valpartijen zorgen.

 • Beneden slapen

  Slaapt u op een bovenverdieping en wordt traplopen steeds moeilijker? Denk er dan eens over om op de begane grond een slaapkamer in te richten.

 • Schuifdeur

  Bijvoorbeeld tussen slaapkamer en badkamer. Die neemt weinig ruimte in, en u hoeft niet te duwen en te trekken en dus ook niet voor- of achteruit te bewegen.

 • Hulpknop voor alle zekerheid

  Deze knop hangt u aan uw hals of bevestigt u met een bandje aan uw pols. Uw familie of een professionele hulporganisatie kunnen uw hulpoproep ontvangen.

 • Aankleedhulpjes

  Er bestaan diverse hulpmiddelen om het aankleden te vergemakkelijken.

"In die 6 folders staan prima tips voor elke ruimte in uw huis"

Lees de folders!

Met veel praktische tips, adviezen en ervaringen van anderen.

Bekijken