In de hal kan het vaak ook een stuk handiger

Een postopvangbakje direct onder de gleuf in de voordeur, zodat u niet meer hoeft te bukken. Of een elektronische deurspion die u in de woonkamer laat zien wie er aanbelt. U kunt van daaruit dan meteen de voordeur openen (of juist niet natuurlijk). Meer halhandigheden? Kijk maar rond!

Kijk rond in deze ruimte door met uw muis of vinger te slepen.

Bekijk de andere speciaal ingerichte ruimten

Ga naar overzicht

Bezoek een Lang zult u wonen-markt,
blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Agenda

Overzicht

Nieuws

"Wij hoeven hier nooit meer weg"

Jaap en Ellen Derks wonen al 32 jaar in de..

Zes tips voor een veilige en comfortabele badkamer

Uitglijden, struikelen, te heet water, losse badmatjes: de badkamer zit..

Aan de slag met nieuwe bewustwordingsaanpak

Oud worden in onze prachtige provincie Overijssel, wie wil dat..

Overzicht

Zo maakt u het comfortabel in en bij de hal:

 • Draadloze deurbel

  Draadloze deurbel

  Een draadloze deurbel is zeer gemakkelijk en snel te monteren. U hoeft namelijk geen kabels te trekken in uw woning. Zodra er op de bel gedrukt wordt, gaat er een radiografisch (dus draadloos) signaal naar de gong, die vervolgens de gewenste beltoon geeft. Draadloze deurbellen werken op batterijen of u plugt de bel eenvoudig in het stopcontact. Bij de meeste deurbellen kunt u kiezen uit verschillende belmelodieën. Ook kunt u het volume zelf regelen. Als u het geluid van de bel (tijdelijk) uitschakelen, ziet u aan het lichtsignaal wel dat er iemand aanbelt. De meest draadloze deurbellen hebben en bereik van ongeveer 75 meter. Het signaal gaat door deuren en ramen. Sommige deurbellen werken ook in combinatie met veel andere drukknoppen en intercoms. Er is een draadloze deurbel voor iedere deur, ieder budget en voor iedere situatie.

 • Draaideurautomaat

  Draaideurautomaat

  Onder bepaalde omstandigheden kan het openen en sluiten van de buitendeur lastig zijn. Een automatische deuropener of draaideurautomaat met afstandsbediening zorgt dat u de deur gemakkelijk en op afstand kunt openen. Er zijn ook automaten die u van afstand herkennen en de deur voor u openen. Er zijn apparaten voor binnen- en voor buitendeuren.

 • Comfortslot

  Comfortslot

  Weleens een comfortslot gezien? Het sleutelgat zit hier boven de deurklink, zodat u het slot goed kunt zien. Verder zijn er sloten met een tweezijdig bedienbare cilinder. Zo`n slot kan ook worden geopend als er aan de andere kant een sleutel in zit. Wel zo handig voor de hulpverlening.

 • Post-opvanger

  Post-opvanger

  Kost het u steeds meer moeite om de post van de mat te pakken? Een opvangzak of -bakje direct onder de brievenklep zorgt ervoor dat u niet hoeft te bukken. Een andere mogelijkheid voor het opvangen van uw post is de doorflipper.

 • Binnenhuislift

  Binnenhuislift

  binnenhuislift is een lift zoals u die kent in kantoren en flatgebouwen. U stapt in, drukt op de knop en stapt op de volgende verdieping weer uit. Zo'n lift kan een alternatief voor een traplift zijn.De binnenhuislift heeft als voordeel dat u bijv. uw rollator mee naar boven kunt nemen en dus niet op de andere verdieping(en) ook een rollator moet hebben staan. Dat niet alleen, u neemt ook direct uw wasmand, andere zware zaken of uw kleinkind veilig mee naar boven of beneden. Verder blijft de trap goed bruikbaar voor andere huisgenoten. Een traplift neemt ruimte in en kan soms wel eens in de weg zitten.Een huislift kan uw wooncomfort naar een hoger niveau tillen! Gemak en mooi vormgegeven design, passend bij uw persoonlijke woon- en leefstijl. Het kan allemaal. Een woonhuislift kan de waarde van uw huis verhogen, wat vaak niet het geval is bij een traplift. Daarmee kan een binnenhuislift een zinvolle investering in uw huis zijn.Het installeren van een binnenhuislift in een bestaande woning zal vaak gepaard gaan met een kleine bouwkundige aanpassing. Er moet immers een gat in uw plafond of vloer gemaakt worden waar de liftschaft wordt geplaatst. Bent u van plan een nieuwe woning te bouwen, zorg dan alvast voor een uitsparing in uw verdiepingsvloer. Een architect of liftspecialist kan met u onderzoeken of er plaats in uw woning is. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

 • Antislipstrips

  Antislipstrips

  Antislipstrips bieden meer veiligheid. Een trap kan glad en onveilig zijn als u bijvoorbeeld op uw sokken loopt , even niet uitkijkt en u uw balans verliest. Hier is een goede oplossing voor, de antislipstrip op de traptreden. Het gaat om een rubberen trapstrip met profiel aan de loopzijde van de strip. De rubberen trapstrip steekt ongeveer 2 mm uit boven het vlak van de trede. Een antislipstrip kan in een bestaande trap worden ingefreesd. De trapstrip kan zonder bevestigingsmiddelen in de gefreesde sleuf worden gedrukt. De strips zijn er in zwart en grijs maar ook in hippe kleuren als blauw, rood en geel!

”Onze trap was echt gevaarlijk!”

”Soms moet er eerst wat gebeuren. Harold ging laatst op sokken de trap af, gleed uit en kon zich niet vastgrijpen. Het bleef gelukkig bij een verstuikte enkel. We hebben heel gauw antislipstrips laten aanbrengen. En er zit nu ook een tweede trapleuning aan de linkerkant.”

Meer ervaringen

 •  
 • Trap met twee leuningen

  Voor een trap geldt 90 cm als veilige breedte, met daarbij aan beide zijden van de trap stevige leuningen waaraan u zich gemakkelijk vasthoudt.

 • Trapleuningen: vorm en hoogte

  Ze zijn bij voorkeur rond en beginnen en eindigen gelijk met de trap. Aanbevolen hoogte van de leuningen: rond de 90 cm.

 • Liever geen draaitrap

  Een rechttoe, rechtaan trap is het veiligst. Als dit niet kan, laat dan bij voorkeur een trap met één kwartdraai (eventueel met bordes) plaatsen.

 • Zorg voor ruimte

  In de hal moet zo’n 120 cm vrije vloerruimte vóór de deuren en de trap zijn. Ook is het handig als er plaats is voor bijvoorbeeld kinderwagen, rollator en boodschappentas.

 • Veilige mat bij voordeur

  Binnen, direct achter de drempel, wordt een antislip mat aangeraden. Liefst eentje die verzonken in de vloer ligt en dus niet kan schuiven.

 • Lage voordeurdrempel

  Hoe lager de drempel, hoe beter. Bij een flink hoogteverschil tussen drempel en stoep (meer dan 2 centimeter), kan het zinvol zijn om het hoogteverschil weg te halen of te verkleinen. Dat kan door drempelhulpen of door de de stoep op te hogen.

 • Doordraaiende voordeur

  Bij een ’helemaal open’ deur (90 graden) kunt u ook met een grote boodschappentas gemakkelijk naar binnen. Voor rolstoelgebruikers is het een noodzaak.

"In die 6 folders staan prima tips voor elke ruimte in uw huis"

Lees de folders!

Met veel praktische tips, adviezen en ervaringen van anderen.

Bekijken