Heeft u al een badkamer zonder hindernissen?

Ligbaden en douchebakken hebben al heel wat valpartijen veroorzaakt. Vaak in samenspel met een harde, gladde tegelvloer. Met een inloopdouche en een antislipvloer wordt de badkamer veel veiliger en, zeg nu zelf, toch ook mooier? Hier vindt u veel meer badkamermoois.

Kijk rond in deze ruimte door met uw muis of vinger te slepen.

Bekijk de andere speciaal ingerichte ruimten

Ga naar overzicht

Bezoek een Lang zult u wonen-markt,
blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Agenda

Overzicht

Nieuws

"Wij hoeven hier nooit meer weg"

Jaap en Ellen Derks wonen al 32 jaar in de..

Zes tips voor een veilige en comfortabele badkamer

Uitglijden, struikelen, te heet water, losse badmatjes: de badkamer zit..

Aan de slag met nieuwe bewustwordingsaanpak

Oud worden in onze prachtige provincie Overijssel, wie wil dat..

Overzicht

Maak het u gemakkelijk in de badkamer.
Bijvoorbeeld met:

 • Inloopdouche

  Inloopdouche

  Wie nog een douchebak heeft, zou eens moeten denken aan een inloopdouche. De badkamer ziet er ruimer uit en u bent een hindernis kwijt. Bij het in- of uitstappen over de rand van de douchebak is al menigeen naar terechtgekomen.Voor afwatering kunt u kiezen voor een easy drain of een doucheputje in een douchevloer met gelijkmatig afschot (1:100). Vraagt u de vakmensen er maar naar!

 • Eenhendelmengkraan

  Eenhendelmengkraan

  Een hendelmengkraan is gemakkelijker te bedienen dan een draaikraan, zeker als u wat minder kracht in uw handen krijgt. Zo'n kraan met een hoge uitloop heeft u voldoende ruimte voor de potten en pannen. Een keukenkraan met aanraaksensor open en sluit je eenvoudig met de rug van je hand, je pols of onderarm. Hierdoor blijft de kraan altijd schoon en hygiënisch.  De hoeveelheid stromend water en de temperatuur ervan kunnen worden aangepast.Ook op de wastafel in de badkamer is een eenhendelmengkraan aan te bevelen.In de douche is het gebruik ervan juist af te raden, omdat je gemakkelijk tijdens het douchen tegen de hendel kunt duwen. Met te heet water als mogelijk gevolg. Voor douche en bad is een thermosstaatkraan daarom het beste. Bij deze kraan stel je de temperatuur vooraf in op de gewenste temperatuur.

 • Vlakke wastafel

  Vlakke wastafel

  Een wastafel zonder kastjes eronder maakt zittend wassen gemakkelijk. Ook zijn er speciale, moderne wastafels voor rolstoelgebruikers. Kies voor een hendelkraan op de wastafel, bijvoorbeeld een thermostatische kraan waarmee u de kans op schroeiwonden door te heet water verkleint.

 • Opklapbaar douchezitje

  Opklapbaar douchezitje

  Staand douchen kan vermoeiend zijn. Een douchezitje biedt dan uitkomst. Het zitje kan worden opgeklapt als u het niet gebruikt. Zorg dat u het bevestigt aan een voldoende stevige wand. Een losse waterbestendige douchestoel is ook een mogelijkheid. Let op dat deze stoel antislip poten heeft! Zitjes zijn er met en zonder rugleuning, pootjes en armleuningen.

 • Hendelkraan op de wastafel

  Hendelkraan op de wastafel

  Dit type kranen is gemakkelijker te bedienen dan draaikranen. Een thermostatische hendelkraan verkleint ook nog eens de kans op schroeiwonden door te heet water (denk aan kinderen).

 • Losse douchestoel

  Losse douchestoel

  Staand douchen kan vermoeiend zijn. Zittend douchen is een goed alternatief. Dit kan met een losse waterbestendige kunststof douchestoel. Zorg dat deze stoel antislip poten heeft! Staande douchestoelen of krukjes zijn er met en zonder rugleuning, met en zonder pootjes met voetsteun en met armleuningen die wel en niet weg te draaien zijn. Sommige stoelen hebben wieltjes. Het voordeel van een losse douchestoel is dat deze makkelijk verplaatst kan worden. Een mogelijk nadeel is dat de stoel in de weg kan staan als meer mensen gebruik maken van de badkamer.

 • Doucheput of douchegoot

  Doucheput of douchegoot

  Wie nog een douchebak heeft, zou eens moeten denken aan een inloopdouche. De badkamer ziet er ruimer uit en u bent een hindernis kwijt. Bij het over de rand van de douchebak stappen  is al menigeen naar terechtgekomen.Voor afwatering kunt u kiezen voor een easy drain of een doucheputje in een douchevloer met gelijkmatig afschot (1:100). Vraagt u de vakmensen er maar naar!

 • Thermostatische douchemengkraan

  Thermostatische douchemengkraan

  Een thermostatische douchemengkraan is veilig(er). Met een aparte knop stelt u de maximum watertemperatuur vooraf in, op bijvoorbeeld 38 graden Celsius. Zorg dat de kraan niet recht onder de douchekop wordt geplaatst, maar zo'n 30 cm ernaast. Zo kunt u of iemand anders de kraan bedienen zonder nat te worden.

 • Douchecabine in één dag

  Douchecabine in één dag

  Wilt u uw bad met moeilijke instap laten vervangen door een veiliger douche? Dat kan zonder dat wand- en vloertegels verwijderd hoeven te worden. In één dag heeft u een ruime, nieuwe douche, precies op de plaats van uw bad. Er is keus uit verschillende modellen, met of zonder schuifdeur, met doorzichtig of decorglas, wat u maar wilt. Zo heeft u supersnel een luxe douche die perfect past in uw bestaande badkamerinrichting.

Binnen een dag
van gladde badkamervloer
naar antislip

”Al zeggen we het zelf, we hebben een fraaie badkamer. Alleen werden die glanzende tegeltjes soms erg glad. Maar om ze er nu uit te breken? Hoefde ook niet. Een speciaal bedrijf heeft ze antislip gemaakt, in een paar uur. Ze zien er nog net zo mooi uit, maar zijn nu veel stroever. Je voelt dat het veiliger is.”

Meer ervaringen

 •  
 • Grote, hoge spiegel

  Zo kan iedereen zichzelf goed zien: klein kind, rolstoelgebruiker en iemand van 2 meter of groter.

 • Grootte van de badkamer

  De badkamer is bij voorkeur minstens 2,15 x 2,15 m of 1,90 x 2,50 m. Dat maakt de ruimte ook geschikt voor rolstoelgebruikers, en voor familieleden en de thuiszorg bij de hulp.

 • Geen losse kleedjes of matten

  Voor veel mensen is zo’n mat of kleed al een struikelblok geweest. Kies daarom voor een dunne, vastliggende mat of voor anders gekleurde tegels op die plaats.

 • Douchekraan op goede hoogte

  Monteer de douchekraan zo dat deze ook zittend kan worden bediend.

 • Kraan niet recht onder de douchekop

  ‘Iemand van buiten’ kan de douchekraan dan bedienen zonder nat te worden.

 • Inloopdouche

  In plaats van een douchebak waarvan de randen struikelgevaar opleveren. En ... veel inloopdouches zien er ook mooi uit.

 • Badkamerdeur naar buiten draaiend

  Mocht het nodig zijn, dan kan iemand u zo gemakkelijker te hulp schieten.

 • Antislipvloer

  Die maakt de hele badkamer veiliger. Een bestaande vloer kunt u laten coaten: zonder hak- of breekwerk heeft u supersnel een stroeve vloer.

"In die 6 folders staan prima tips voor elke ruimte in uw huis"

Lees de folders!

Met veel praktische tips, adviezen en ervaringen van anderen.

Bekijken