Zoekt u bepaalde berichten? Kies dan een trefwoord

Typen, klikken of tikken ... vinden!

Campagne Samen Dementievriendelijk in Overijssel

Op 18 juni gaat de campagne ‘Samen maken we Overijssel dementievriendelijk’ van start. De campagne is bedoeld om organisaties in Overijssel dementievriendelijk te maken. Als organisatie in Overijssel kunt u meedoen aan de campagne en het certificaat ‘dementievriendelijk’ ontvangen door uw personeel gratis een online training te laten volgen. De Overijsselse campagne loopt van 18 juni tot en met 8 juli.

Bewustwordingscampagne over impact dementie op samenleving
De campagne Samen Dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Het doel is mensen bewust te maken van de impact die dementie heeft op de samenleving. De aandacht voor dementie is hard nodig. Want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De overgrote meerderheid van de mensen met dementie, zo’n 70%, woont thuis. Ze doen dagelijks hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken het gemeentehuis of een restaurant. Zij bezoeken dus ook uw organisatie. Dat vraagt om begrip én kennis bij uw medewerkers over hoe dementie is te herkennen en hoe uw medewerkers vervolgens goed kunnen omgaan met mensen met dementie. Daarom roept Samen Dementievriendelijk organisaties in Overijssel op om dementievriendelijk te worden. Lang zult u wonen ondersteunt de campagne als lid van de vriendengroep en als samenwerkingspartner van Samen Dementievriendelijk.

Meedoen aan de campagne? Meld uw organisatie aan voor 18 juni
Als organisatie doet u mee aan de campagne door uw medewerkers de gratis online training van 15 minuten aan te bieden. Samen Dementievriendelijk kan als u dat wenst ook een intensievere training aanbieden bij u op locatie. Op www.samendementievriendelijk.nl/overijssel worden straks alle organisaties die meedoen genoemd.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden en meer informatie over de Overijsselse campagne? Stuur een mail naar actie@samendementievriendelijk.nl. Of bel met 0800-6002 (op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.) De campagne start op 18 juni, dus meld uw organisatie voor 18 juni aan voor de campagne ‘Samen maken we Overijssel dementievriendelijk’.

Meer informatie over de Overijsselse campagne vindt u ook op:

https://samendementievriendelijk.nl/overijssel-bedrijven

https://samendementievriendelijk.nl/overijssel-gemeenten