Zoekt u bepaalde berichten? Kies dan een trefwoord

Typen, klikken of tikken ... vinden!

 • Succesvolle kick-off Ondernemend Noaberschap

  7 juli 2017
  Gemeenten, zorgondernemers, bouwbedrijven, installateurs, kennisinstellingen. Zo’n veertig belangstellenden waren aanwezig bij de kick-off van het project Ondernemend Noaberschap in Genemuiden. Een initiatief van Bouwend Nederland en UNETO..
 • Lang zult u wonen en Samen dementievriendelijk gaan intensiever samenwerken

  30 juni 2017
  Lang zult u wonen gaat de komende jaren intensiever samenwerken met Samen dementievriendelijk. Lang zult u wonen en Samen dementievriendelijk delen hun gezamenlijke kennis en expertise om Nederlanders de komende jaren te helpen..
 • Zwartewaterland biedt oudere inwoners de Blijverslening

  22 juni 2017
  De gemeente Zwartewaterland heeft met ingang van 1 juni als eerste gemeente in Overijssel de Blijverslening. Wat is een Blijverslening? De Blijverslening is een lening speciaal voor ouderen die zolang mogelijk thuis willen blijven wonen...
 • ‘Ouderenzorg meest innovatieve sector’

  18 mei 2017
  Een sociale robot, genaamd Tessa, die mensen met dementie kan helpen. Sociale media, maar dan speciaal voor ouderen. Slimme horloges met geïntegreerde alarmdiensten. Als ergens veel geïnnoveerd wordt dan is het wel de ouderenzorg...
 • Samenwerking rondom thema dementie blijft belangrijk

  2 mei 2017
  Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen vraagt veel van mensen met dementie, maar ook van hun omgeving. Als Lang zult u wonen zagen we dat er voor de groeiende groep..
 • Ondernemend Noaberschap: nieuw netwerk voor bedrijven in seniorenmarkt

  24 april 2017
  De komende jaren ontstaat er een groot tekort aan woningen voor senioren. Veel bedrijven spelen hier nog onvoldoende op in en daarmee laten ze kansen liggen. De regio’s..
 • Alifa organiseert 15e Seniorenbeurs in Enschede

  19 april 2017
  De Seniorenbeurs van Alifa WelzijnOuderen is al jaren een begrip in Enschede en omstreken. Dit jaar vindt de beurs voor 55-plussers voor de 15e keer plaats. Op donderdag 20 april 2017 kunt u van..
 • Persoonlijke aandacht woningcorporatie helpt oudere huurder

  29 maart 2017
  Huurders van 65 jaar en ouder willen net als woningeigenaren het liefst oud worden in hun eigen huis. Maar wat..
 • Meedoen met de 'Kracht van herinneringen' in Hof van Twente

  22 maart 2017
  Binnenkort wordt er in Hof van Twente een nieuw project opgestart: 'De kracht van herinneringen'. Voor mensen met dementie én hun mantelzorger. Tijdens een serie van acht bijeenkomsten worden via verschillende thema's positieve ervaringen..
 • We denken nog te weinig na over onze oude dag

  20 maart 2017
  Nadenken over hoe je zo lang en veilig mogelijk in je eigen huis kunt blijven wonen, ook op je oude dag. Volgens Baukje..
 • Steenwijkerland maakt 80.000 euro vrij voor woningaanpassingen

  11 maart 2017
  De gemeente Steenwijkerland maakt € 80.000 vrij voor inwoners die woningaanpassingen willen doen. De stimuleringsregeling Lang zult u wonen is bedoeld voor inwoners van 60..
 • Gezond oud worden: bewegen, bewegen, bewegen!

  5 maart 2017
  Een beetje te dik, is dat erg? En moet dat nou echt, nog fanatiek sporten op je oude dag? Niets moet, als het..
 • "Al kunnen we maar één oudere helpen"

  27 februari 2017
  Vorig jaar kwamen er meer dan duizend bezoekers naar de Vitaliteitsbeurs in Haaksbergen. Een groot succes, omdat oudere inwoners op die manier ontdekken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om..
 • Thuiszorg maakt ’t verschil bij dementie

  16 januari 2017
  Thuiszorg, dat is steunkousen aantrekken en wegwezen. Dat beeld had mantelzorger Leon Simons, zoon van een dementerende moeder, voorheen en hij geeft het..
 • Een paar extra ogen

  4 januari 2017
  Niets zo vertrouwd als je eigen huis. Zo vertrouwd, dat je als bewoner vaak niet eens ziet in welke alledaagse dingen gevaar kan schuilen, of waar veel meer woongemak binnen handbereik ligt. Vrijwillige adviseurs..
 • Ook huurder kan langer thuis wonen!

  4 januari 2017
  Mensen wonen langer thuis dan vroeger. Kon je pakweg 25 jaar geleden nog naar een bejaardenhuis als je de 70 gepasseerd was en het thuis wonen niet meer zo vlot ging, nu zijn..
 • Waar woont u in Haaksbergen, als u 70 bent?

  19 december 2016
  Dat is een goede vraag! Een vraag die zowel de gemeente Haaksbergen als de corporatie Domijn bezig houdt. Daarom gingen medewerkers van corporatie Domijn op onderzoek..
 • Grote behoefte aan goede informatie

  15 december 2016
  Zelf is ze relatief gezien nog een jonge blom, maar penningmeester Aukje Roele hoort van andere Vrouwen van Nu dat ze echt wel bezig zijn..
 • Lekker wandelen en veel contacten

  15 december 2016
  Natuurlijk wisten ze al lang dat een gezonde levensstijl helpt om prettig oud te worden, maar dat het vandaag zo goed werd..
 • Regie houden en een sociaal netwerk

  15 december 2016
  De regie houden over je eigen leven. Dat spreekt Rita Morsman en Truus Klein Legtenberg enorm aan. Truus is al een beetje ‘zorgdeskundige’ tegen wil en dank met een broer die..
 • Vroeger is altijd gespreksstof voor mensen met dementie

  12 december 2016
  Koffiezetten met zo’n handig Senseo- of Nespresso-apparaat, dat deden we vroeger niet. Hoe handig ook, mensen met dementie doe je er geen plezier mee. Ze..
 • Zelfredzaamheid is geheim van goed oud worden

  12 december 2016
  Ouder worden is niet altijd makkelijk. Maar het goede nieuws is: hoe je oud wordt heb je voor een deel in..
 • Meedoen met de 'Kracht van herinneringen' in Deventer?

  9 december 2016
  Binnenkort wordt er in Deventer een nieuw project opgestart: 'De kracht van herinneringen.' Voor mensen met dementie èn hun mantelzorger. Tijdens een serie van  acht bijeenkomsten worden via verschillende thema's positieve ervaringen met elkaar gedeeld...
 • Meedoen met de 'Kracht van herinneringen' in Hengelo?

  9 december 2016
  Binnenkort wordt er in Hengelo een nieuw project opgestart: 'De kracht van herinneringen.' Voor mensen met dementie èn hun mantelzorger. Tijdens een serie van zes bijeenkomsten worden..
 • Een slimme meid!

  1 december 2016
  Een slimme meid is op haar (zorg)toekomst voor bereid. Dat is het motto van de themadag van de Vrouwen van Nu. Een comfortabele en veilige woning mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Reden om met onze..
 • Meedoen met 'Kracht van herinneringen' in Steenwijk?

  23 november 2016
  In Steenwijk is de mogelijkheid om een reeks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger te volgen. Onder de noemer  'Kracht van herinneringen' halen maximaal acht koppels herinneringen op. Een koppel kan een..
 • Wijkbijeenkomst Holtenbroek Zwolle gaat niet door!

  21 november 2016
  De Lang zult u wonen-bijeenkomst in Holtenbroek in Zwolle gaat helaas 22 november niet door. Het is de bedoeling dat deze bijeenkomst plaats zal vinden in januari 2017. Zo gauw er meer bekend is,..
 • Voorkomen is beter dan genezen: dat geldt ook voor vallen!

  15 november 2016
  Het aantal valongelukken onder ouderen neemt toe en steeds meer ouderen belanden op de eerste hulp (zie ook Volkskrant). Voor VeiligheidNL reden om om hen eens te bevragen. Wat blijkt? Gevallen..
 • 7 producten die langer thuis wonen nog makkelijker maken

  14 november 2016
  De robot laten stofzuigen, een toilet met afstandsbediening, een fototelefoon voor mensen met dementie. En wat te denken van een inlegzool met GPS? Er zijn ontzettend veel innovatieve middelen op de..
 • Lang zult u wonen... in Zwolle!

  11 november 2016
  Een kop koffie drinken, potje biljarten of digitaal aan de slag in het ‘computercafé’; het is een gezellige boel deze donderdagmiddag in Wijkcentrum De Pol in Zwolle-Zuid. Als projectcoördinator van welzijnsorganisatie WIJZ komt..
 • Altijd wat te leren!

  8 november 2016
  Een gemoedelijke sfeertje, deze woensdagmiddag in wijkcentrum Het Trefpunt in Weerselo. De verschillende tafeltjes zijn bezet door een gezelschap van zo’n 25 dames en heren die, in hun rol als ‘senior adviseur’ bij..
 • Drempels waarvan u niet wist dat ze bestonden

  8 november 2016
  Losse tapijten, kleedjes, snoeren, huizen die volstaan met kastjes, tafeltjes en prullaria, spekgladde trappen. Er zijn heel wat potentiële gevaren in ons..
 • Kom ook naar Nijverdal!

  4 november 2016
  Op 12 november bent u van 12.00 tot 15.00 uur hartelijk welkom op de Lang-zult-u wonen markt in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in het centrum..
 • De boodschap van professor Scherder: Kom uit je stoel!

  11 oktober 2016
  Dementie is niet te voorkomen, maar we kunnen wel de riscofactoren verminderen. Het advies van professor Erik Scherder is om zo veel mogelijk te bewegen, liefst 25 tot 30 minuten achter elkaar. "We..
 • Wmo-consulenten en wijkcoaches komt u ook?

  10 oktober 2016
  In november organiseert Lang zult u wonen samen met Bruggerbosch drie informatiemiddagen voor Wmo-consulenten en wijkcoaches over 'dementie thuis'. Een psycholoog..
 • Wijkbijeenkomst Zwolle, een succes!

  3 oktober 2016
  De eerste wijkbijeenkomst Lang zult u wonen in de Aalanden in Zwolle was een succes. De bezoekers luisterden vol aandacht naar de presentatie. Daarna was er de..
 • Ambtenaren: doe GOED bij dementie!

  30 september 2016
  Dementievriendelijk? Doe GOED als je iemand met dementie op het gemeentehuis krijgt. Dat is de boodschap van de campagne samendementievriendelijk.nl Met de gratis training ‘GOED..
 • Op herhaling: 1 oktober markt in Rijssen-Holten

  26 september 2016
  Wethouder Beens zei het al: 'als het aan mij ligt gaan we op herhaling'. Op zaterdag 1 oktober van 11.00 - 15.00 uur is het zover. Opnieuw kunt u in het gemeentehuis terecht voor informatie..
 • Er kan zo veel, maar je moet het wél weten

  20 september 2016
  Als ik iets veel hoor tijdens de informatiemarkten van Lang zult u wonen, dan is het: "Goh, wat handig! Ik wist helemaal niet dat het bestond." Of:..
 • Wie wil herinneringen ophalen in Steenwijk?

  16 september 2016
  Op 26 oktober start in Steenwijk een reeks van acht bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Onder de noemer  'Kracht van..
 • De 'Kracht van herinneringen' in Vriezenveen van start!

  14 september 2016
  In Vriezenveen is het project 'Kracht van herinneringen' van start gegaan. Tijdens acht bijeenkomsten halen thuiswonende mensen met licht gevorderde dementie en hun..
 • Twentse vinding voorkomt brand in keuken!

  14 september 2016
  Een vlam in de pan of het gas vergeten uit te draaien. Het overkomt mensen die vergeetachtig zijn of een lichte dementie hebben nog wel eens. Soms loopt het met een sisser af,..
 • Rita (82): zelfredzaamheid begint met informatie

  13 september 2016
  Dit is Rita uit Enschede. Ze is 82 en woont al 35 jaar alleen. “Ik kan nog prima voor mezelf zorgen, maar ik kan niet alles..
 • Wat komt er allemaal kijken bij het aanpassen van uw woning?

  13 september 2016
  Meneer Vogel woont meer dan veertig jaar op dezelfde plek. Verhuizen wil hij niet. Hij voelt zich thuis op deze plek en heeft fijne mensen om zich heen. Maar nu hij wat ouder..
 • Woningcorporatie bezoekt oudere huurders

  5 september 2016
  Woningcorporatie Domijn gaat in gesprek met huurders in Haaksbergen van 65 jaar en ouder. Met de gesprekken wil Domijn beter..
 • Lang zult u wonen, ook in flatgebouwen in Schiedam

  10 augustus 2016
  Sinds kort kunnen ook Verenigingen van Eigenaren (VvE's) subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld het plaatsen van deurdrangers in trappenhuizen en op galerijen. De eerste aanvragen zijn..
 • Lang zult u wonen in de spotlight op RTL4

  8 augustus 2016
  Afgelopen woensdag reisde een cameraploeg van RTL4 af naar Enschede om opnames te maken voor het nieuwe tv-programma Mij een zorg! “Het tv-programma gaat over innovaties en ontwikkelingen in de zorg,..
 • De val-airbag komt er!

  28 juli 2016
  In 2013 schreven wij een prijsvraag uit naar het beste Lang zult u wonen-idee. Ook een klas jonge studenten van de Kunstacademie ARTEZ in Enschede ging onder leiding..
 • Corporatie wil zelfredzaamheid van huurders vergroten

  27 juli 2016
  Niet alleen woningbezitters, ook huurders moeten nadenken over de manier waarop ze zo lang mogelijk zelfstandig in hun huis kunnen blijven wonen. Daarom overlegt Woning- corporatie Welbions in Hengelo met huurders..
 • Veilig en comfortabel wonen? Mij een zorg!

  20 juli 2016
  Mij een zorg! Dat is de titel van een nieuw televisieprogramma van RTL-4 dat in september van start gaat. Mij een zorg! laat allerlei ontwikkelingen zien rond zorg en welzijn van oudere, maar..