Zoekt u bepaalde berichten? Kies dan een trefwoord

Typen, klikken of tikken ... vinden!

 • 'We moeten onze huizen generatieproof maken'

  24 september 2017
  Ze zijn er zeker: inwoners die zelf het initiatief nemen om op tijd hun woning aan te pakken voor later. “Dat is te prijzen”, zegt wethouder Roselien Slagers van de gemeente Wierden. Tegelijkertijd ziet..
 • De Blijverslening: Mieke Sterrenburg is er blij mee

  20 september 2017
  Mieke Sterrenburg uit Heteren (gemeente Overbetuwe) is één van de eersten die dankzij de Blijverslening haar woning kan verbouwen. En daar is ze blij mee. Want toen ze twee jaar geleden naar..
 • Lelystad informeert inwoners over Blijverslening

  7 september 2017
  De gemeente Lelystad trekt de komende twee jaar 2 miljoen euro uit voor de Blijverslening. Op deze manier hebben woningbezitters van Lelystad..
 • Kom 13 september naar Kennissessie ‘Lang zult u wonen met de Blijverslening’

  4 september 2017
  De meeste mensen willen oud worden in hun eigen huis. Maar vaak zijn daarvoor woningaanpassingen nodig. Van het weghalen van drempels, het plaatsen van een traplift tot het verbouwen van de badkamer. De..
 • Steenwijkerland: 1000 euro per huishouden voor woningaanpassing

  1 september 2017
  De Blijverslening voor woningaanpassingen krijgt steeds meer aandacht, maar in plaats van een lening te verstrekken zijn er ook gemeenten die een gift ter beschikking stellen aan oudere inwoners. Zo stelt de..
 • Aftrap campagne Lang zult u wonen op Scheveningen

  1 september 2017
  Vrijdag 1 september 2017 start Lang zult u wonen met een bewustwordingscampagne op Scheveningen. Met de campagne wil de gemeente Den Haag samen met Welzijn Scheveningen inwoners informeren over de mogelijkheden om..
 • Campagne ‘Laat ze niet staan’ vraagt uw steun voor dementie

  30 augustus 2017
  Laat iemand met dementie niet staan! Dat is de boodschap van Samen Dementievriendelijk waarmee aandacht wordt gevraagd voor een dementievriendelijke samenleving. Tijdens de campagne kunt u uw steun betuigen voor een dementievriendelijk Nederland..
 • Gemeente Dronten start met campagne Lang zult u wonen

  5 augustus 2017
  De gemeente Dronten start met de bewustwordingscampagne Lang zult u wonen. Ook introduceert de gemeente de Blijverslening voor inwoners die verbeteringen in hun woning willen aanbrengen om langer zelfstandig, veilig en comfortabel thuis te blijven..
 • Neemt de Blijverslening financiële drempel weg?

  26 juli 2017
  De meeste mensen willen oud worden in hun eigen huis. Maar vaak zijn daarvoor woningaanpassingen nodig. Van het weghalen van drempels, het plaatsen van een traplift tot..
 • Succesvolle kick-off Ondernemend Noaberschap

  7 juli 2017
  Gemeenten, zorgondernemers, bouwbedrijven, installateurs, kennisinstellingen. Zo’n veertig belangstellenden waren aanwezig bij de kick-off van het project Ondernemend Noaberschap in Genemuiden. Een initiatief van Bouwend Nederland en UNETO VNI om partijen in de seniorenmarkt samen te..
 • Lang zult u wonen en Samen dementievriendelijk gaan intensiever samenwerken

  30 juni 2017
  Lang zult u wonen gaat de komende jaren intensiever samenwerken met Samen dementievriendelijk. Lang zult u wonen en Samen dementievriendelijk delen hun gezamenlijke kennis en expertise om Nederlanders..
 • Zwartewaterland biedt oudere inwoners de Blijverslening

  22 juni 2017
  De gemeente Zwartewaterland heeft met ingang van 1 juni als eerste gemeente in Overijssel de Blijverslening. Wat is een Blijverslening? De Blijverslening is een lening speciaal voor ouderen die zolang mogelijk thuis willen blijven wonen...
 • ‘Ouderenzorg meest innovatieve sector’

  18 mei 2017
  Een sociale robot, genaamd Tessa, die mensen met dementie kan helpen. Sociale media, maar dan speciaal voor ouderen. Slimme horloges met geïntegreerde alarmdiensten. Als ergens veel geïnnoveerd wordt dan is het wel..
 • Samenwerking rondom thema dementie blijft belangrijk

  2 mei 2017
  Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen vraagt veel van mensen met dementie, maar ook van hun omgeving. Als Lang zult u wonen zagen we dat er..
 • Ondernemend Noaberschap: nieuw netwerk voor bedrijven in seniorenmarkt

  24 april 2017
  De komende jaren ontstaat er een groot tekort aan woningen voor senioren. Veel bedrijven spelen hier nog onvoldoende op in en daarmee laten ze kansen liggen. De regio’s Oost van Bouwend Nederland en UNETO-VNI beginnen..
 • Alifa organiseert 15e Seniorenbeurs in Enschede

  19 april 2017
  De Seniorenbeurs van Alifa WelzijnOuderen is al jaren een begrip in Enschede en omstreken. Dit jaar vindt de beurs voor 55-plussers..
 • Persoonlijke aandacht woningcorporatie helpt oudere huurder

  29 maart 2017
  Huurders van 65 jaar en ouder willen net als woningeigenaren het liefst oud worden in hun eigen huis. Maar wat is ervoor nodig om huurwoningen levensloopbestendig te maken? En is de..
 • Meedoen met de 'Kracht van herinneringen' in Hof van Twente

  22 maart 2017
  Binnenkort wordt er in Hof van Twente een nieuw project opgestart: 'De kracht van herinneringen'. Voor mensen met dementie én..
 • We denken nog te weinig na over onze oude dag

  20 maart 2017
  Nadenken over hoe je zo lang en veilig mogelijk in je eigen huis kunt blijven wonen, ook op je oude dag. Volgens Baukje van Hes, vrijwillig huisadviseur in de gemeente Steenwijkerland is dat al lang..
 • Steenwijkerland maakt 80.000 euro vrij voor woningaanpassingen

  11 maart 2017
  De gemeente Steenwijkerland maakt € 80.000 vrij voor inwoners die woningaanpassingen willen doen. De stimuleringsregeling Lang zult u wonen is bedoeld voor inwoners van 60 jaar en ouder die wel..
 • Gezond oud worden: bewegen, bewegen, bewegen!

  5 maart 2017
  Een beetje te dik, is dat erg? En moet dat nou echt, nog fanatiek sporten op je oude dag? Niets moet, als het aan wijkverpleegkundigen Hermien Rietman en Marieke Roozeboom ligt. Maar wie fit en..
 • "Al kunnen we maar één oudere helpen"

  27 februari 2017
  Vorig jaar kwamen er meer dan duizend bezoekers naar de Vitaliteitsbeurs in Haaksbergen. Een groot succes, omdat oudere inwoners op die manier ontdekken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om gezond..
 • Thuiszorg maakt ’t verschil bij dementie

  16 januari 2017
  Thuiszorg, dat is steunkousen aantrekken en wegwezen. Dat beeld had mantelzorger Leon Simons, zoon van een dementerende moeder, voorheen en hij geeft het eerlijk toe. Maar inmiddels is Leon er wel achter, dat thuiszorg..
 • Een paar extra ogen

  4 januari 2017
  Niets zo vertrouwd als je eigen huis. Zo vertrouwd, dat je als bewoner vaak niet eens ziet in welke alledaagse dingen gevaar kan schuilen, of waar veel meer woongemak binnen handbereik ligt. Vrijwillige adviseurs..
 • Ook huurder kan langer thuis wonen!

  4 januari 2017
  Mensen wonen langer thuis dan vroeger. Kon je pakweg 25 jaar geleden nog naar een bejaardenhuis als je de 70 gepasseerd was en het thuis wonen niet meer..
 • Waar woont u in Haaksbergen, als u 70 bent?

  19 december 2016
  Dat is een goede vraag! Een vraag die zowel de gemeente Haaksbergen als de corporatie Domijn bezig houdt. Daarom gingen medewerkers van corporatie Domijn op onderzoek uit en vroeg het oudere huurders...
 • Grote behoefte aan goede informatie

  15 december 2016
  Zelf is ze relatief gezien nog een jonge blom, maar penningmeester Aukje Roele hoort van andere Vrouwen van Nu dat ze echt wel..
 • Lekker wandelen en veel contacten

  15 december 2016
  Natuurlijk wisten ze al lang dat een gezonde levensstijl helpt om prettig oud te worden, maar dat het vandaag zo goed werd uitgelegd geeft Henny en Gezien toch weer een extra..
 • Regie houden en een sociaal netwerk

  15 december 2016
  De regie houden over je eigen leven. Dat spreekt Rita Morsman en Truus Klein Legtenberg enorm aan. Truus is al een beetje ‘zorgdeskundige’ tegen wil en dank met een broer die..
 • Vroeger is altijd gespreksstof voor mensen met dementie

  12 december 2016
  Koffiezetten met zo’n handig Senseo- of Nespresso-apparaat, dat deden we vroeger niet. Hoe handig ook, mensen met dementie doe je er geen..
 • Zelfredzaamheid is geheim van goed oud worden

  12 december 2016
  Ouder worden is niet altijd makkelijk. Maar het goede nieuws is: hoe je oud wordt heb je voor een deel..
 • Meedoen met de 'Kracht van herinneringen' in Deventer?

  9 december 2016
  Binnenkort wordt er in Deventer een nieuw project opgestart: 'De kracht van herinneringen.' Voor mensen met dementie èn hun mantelzorger. Tijdens een serie van  acht bijeenkomsten worden via verschillende thema's..
 • Meedoen met de 'Kracht van herinneringen' in Hengelo?

  9 december 2016
  Binnenkort wordt er in Hengelo een nieuw project opgestart: 'De kracht van herinneringen.' Voor mensen met dementie èn hun mantelzorger. Tijdens een serie van zes bijeenkomsten worden via verschillende thema's positieve ervaringen met elkaar..
 • Een slimme meid!

  1 december 2016
  Een slimme meid is op haar (zorg)toekomst voor bereid. Dat is het motto van de themadag van de Vrouwen van Nu. Een comfortabele en veilige woning mag..
 • Meedoen met 'Kracht van herinneringen' in Steenwijk?

  23 november 2016
  In Steenwijk is de mogelijkheid om een reeks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger te volgen. Onder de noemer ..
 • Wijkbijeenkomst Holtenbroek Zwolle gaat niet door!

  21 november 2016
  De Lang zult u wonen-bijeenkomst in Holtenbroek in Zwolle gaat helaas 22 november niet door. Het is de bedoeling dat deze bijeenkomst plaats zal vinden in..
 • Voorkomen is beter dan genezen: dat geldt ook voor vallen!

  15 november 2016
  Het aantal valongelukken onder ouderen neemt toe en steeds meer ouderen belanden op de eerste hulp (zie ook Volkskrant). Voor VeiligheidNL reden om om hen eens te bevragen. Wat blijkt? Gevallen ouderen..
 • 7 producten die langer thuis wonen nog makkelijker maken

  14 november 2016
  De robot laten stofzuigen, een toilet met afstandsbediening, een fototelefoon voor mensen met dementie. En wat te denken van een inlegzool met GPS? Er zijn ontzettend veel innovatieve..
 • Lang zult u wonen... in Zwolle!

  11 november 2016
  Een kop koffie drinken, potje biljarten of digitaal aan de slag in het ‘computercafé’; het is een gezellige boel deze donderdagmiddag in Wijkcentrum De Pol in Zwolle-Zuid. Als..
 • Altijd wat te leren!

  8 november 2016
  Een gemoedelijke sfeertje, deze woensdagmiddag in wijkcentrum Het Trefpunt in Weerselo. De verschillende tafeltjes zijn bezet door een gezelschap van zo’n 25 dames..
 • Drempels waarvan u niet wist dat ze bestonden

  8 november 2016
  Losse tapijten, kleedjes, snoeren, huizen die volstaan met kastjes, tafeltjes en prullaria, spekgladde trappen. Er zijn heel wat potentiële gevaren in ons huis als we goed om ons..
 • Kom ook naar Nijverdal!

  4 november 2016
  Op 12 november bent u van 12.00 tot 15.00 uur hartelijk welkom op de Lang-zult-u wonen markt in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in het centrum van Nijverdal. Bij tal van..
 • De boodschap van professor Scherder: Kom uit je stoel!

  11 oktober 2016
  Dementie is niet te voorkomen, maar we kunnen wel de riscofactoren verminderen. Het advies van professor Erik Scherder is om zo veel mogelijk te bewegen, liefst 25 tot 30 minuten achter..
 • Wmo-consulenten en wijkcoaches komt u ook?

  10 oktober 2016
  In november organiseert Lang zult u wonen samen met Bruggerbosch drie informatiemiddagen voor Wmo-consulenten en wijkcoaches over 'dementie thuis'. Een psycholoog en ergotherapeut verzorgen samen deze informatiemiddag. Er is..
 • Wijkbijeenkomst Zwolle, een succes!

  3 oktober 2016
  De eerste wijkbijeenkomst Lang zult u wonen in de Aalanden in Zwolle was een succes. De bezoekers luisterden vol aandacht naar de presentatie. Daarna was er de..
 • Ambtenaren: doe GOED bij dementie!

  30 september 2016
  Dementievriendelijk? Doe GOED als je iemand met dementie op het gemeentehuis krijgt. Dat is de boodschap van de campagne samendementievriendelijk.nl Met de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ leer je hoe je contact maakt met..
 • Op herhaling: 1 oktober markt in Rijssen-Holten

  26 september 2016
  Wethouder Beens zei het al: 'als het aan mij ligt gaan we op herhaling'. Op zaterdag 1 oktober van 11.00 - 15.00..
 • Er kan zo veel, maar je moet het wél weten

  20 september 2016
  Als ik iets veel hoor tijdens de informatiemarkten van Lang zult u wonen, dan is het: "Goh, wat handig! Ik wist helemaal niet..
 • Wie wil herinneringen ophalen in Steenwijk?

  16 september 2016
  Op 26 oktober start in Steenwijk een reeks van acht bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Onder de noemer  'Kracht van herinneringen' halen maximaal..
 • De 'Kracht van herinneringen' in Vriezenveen van start!

  14 september 2016
  In Vriezenveen is het project 'Kracht van herinneringen' van start gegaan. Tijdens acht bijeenkomsten halen thuiswonende mensen met licht gevorderde dementie en hun mantelzorgers herinneringen op. Verschillende thema's passeren de revue en er wordt volop..