Zoekt u bepaalde berichten? Kies dan een trefwoord

Typen, klikken of tikken ... vinden!

De ‘Kracht van herinneringen’ in Vriezenveen van start!

In Vriezenveen is het project 'Kracht van herinneringen' van start gegaan. Tijdens acht bijeenkomsten halen thuiswonende mensen met licht gevorderde dementie en hun mantelzorgers herinneringen op. Verschillende thema's passeren de revue en er wordt volop gebruik gemaakt van de verschillende zintuigen.

Evenmens (voorheen Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel) biedt deze bijeenkomsten met steun van de Provincie Overijssel aan. Door samen bewust positieve herinneringen op te halen, kan er een verbeterd contact ontstaan tussen degene met dementie en zijn/haar mantelzorger. Daarnaast kan het zelfvertrouwen van de persoon met dementie toenemen.

Na een gezamenlijk uur splitst de groep zich. De mensen met dementie gaan lunchen samen met opgeleide vrijwilligers en de mantelzorgers kunnen in een andere ruimte hun verhalen onderling delen onder leiding van twee mantelzorgconsulenten. Ook de mantelzorgers krijgen een lunch aangeboden.

Om een idee te krijgen van 'de kracht van herinneringen' kunt u dit filmpje eens bekijken.

Voor meer informatie over deze bijeenkomsten kunt u terecht bij mw. Carla Dekker, Carintreggeland, telefoon: 06 343 62634