Alle deelnemende gemeenten

Bezoek hier de eigen Lang zult u wonen-pagina's van deze gemeenten

Scheveningen


Natuurlijk wilt u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen woning of huurwoning blijven wonen. Ook als u ouder wordt. De gemeente Den Haag/stadsdeel Scheveningen stimuleert graag het langer thuis wonen onder ouderen. Tijdige aanpassingen kunnen uw woongenot veraangenamen en eraan bijdragen dat u langer in uw eigen huis kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld een deurbel met volumeregeling en beeldscherm of het gebruik van automatische verlichting of een gordijnopener.

Op deze website kunt u handige tips en adviezen vinden. Ook kunt u afleveringen van de tv-serie Lang zult u wonen bekijken.

Persoonlijk advies

Voor persoonlijk advies kunt u langskomen bij één van de Servicepunten XL. Hier staan getrainde medewerkers van Welzijn Scheveningen u graag te woord met tips voor het aanpassen van uw eigen woning, of voor uw huurwoning. U kunt ook contact opnemen met de ouderenadviseurs van Welzijn Scheveningen. Bij de Servicepunten XL vindt u gratis informatiebrochures met voorbeelden van praktische en vaak eenvoudige aanpassingen aan bijvoorbeeld de bad-, woonkamer en keuken. U kunt daar ook een checklist voor thuis meenemen.

Servicepunt XL Kalhuis

Badhuisstraat 177

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur

Servicepunt XL Trefpunt

Tesselsestraat 71

Maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 - 12.00 uur

Welzijn Scheveningen (ouderenadviseurs)

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur

Telefoon: 070 - 416 20 20

E-mail: ouderenadviseurs@welzijnscheveningen.nl

 

De campagne ‘Lang zult u wonen’ is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag en Welzijn Scheveningen.