Alle deelnemende gemeenten

Bezoek hier de eigen Lang zult u wonen-pagina's van deze gemeenten

Lelystad

Lang zult u wonen in Lelystad

Woont u prettig in het huis en de buurt waar u nu woont en wilt u daar ook graag blijven wonen? De gemeente Lelystad stimuleert inwoners die hun eigen woning veiliger en comfortabeler willen maken voor de toekomst. Via de campagne Lang zult u wonen informeert de gemeente Lelystad u graag over de mogelijkheden om kleine of grotere verbeteringen in en om uw huis aan te brengen waarmee u het woongenot en de veiligheid verhoogt. Daarnaast kunt u als woningeigenaar in de gemeente Lelystad in aanmerking komen voor een Blijverslening.

Praktische tips en adviezen

Misschien denkt u al een tijdje over het verplaatsen van uw badkamer of slaapkamer naar de begane grond, het aanbrengen van bredere deuren of het verwijderen van drempels.

Op deze site vindt u heel veel handige tips en adviezen voor iedere ruimte in huis waarmee u uw woning veiliger en comfortabeler maakt met het oog op de toekomst.

Uw woning aanpassen met de Blijverslening

Wilt u graag aanpassingen doen in uw woning, maar heeft u onvoldoende spaargeld om deze maatregelen te bekostigen? Voor woningeigenaren die hun huidige woning levensloopbestendig willen maken, biedt de gemeente Lelystad de ‘Blijverslening’ aan. Met de Blijverslening kunt u als inwoner van Lelystad bouwkundige aanpassingen doen in huis, maar ook geld lenen om te investeren in technische (zorg)voorzieningen of domotica (huisautomatisering). Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw deuren automatisch openen met bediening op uw smartphone of beveiligingscamera’s en sensoren aanbrengen.

In deze verordening ziet u een lijst met maatregelen in en om huis die u kunt financieren met de Blijverslening in Lelystad.

 

Meer informatie over de Blijverslening in Lelystad

  • De Blijverslening wordt verstrekt als consumptieve lening (maximaal € 10.000,-)
  • Of als hypothecaire lening (maximaal € 50.000,-).
  • De lening moet in 10 of 20 jaar worden afgelost
  • Er wordt rente in rekening gebracht.

Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website van de gemeente Lelystad

Het informatieplein Wonen in Lelystad

Heeft u vragen over het levensloopbestendig maken van uw woning, de Blijverslening of de campagne Lang zult u wonen? Voor meer informatie over wonen in Lelystad kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Informatieplein Wonen & Ondernemen in het Stadhuis. Het informatieplein is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op 0320-278555 of via het centrale nummer 14 0320. Mailen kan ook: wonen@lelystad.nl

Gemeente Lelystad