Alle deelnemende gemeenten

Bezoek hier de eigen Lang zult u wonen-pagina's van deze gemeenten

Dronten

Lang zult u wonen in Dronten


Woont u prettig in het huis en de buurt waar u nu woont en wilt u daar ook graag blijven wonen? De gemeente Dronten stimuleert inwoners die hun eigen woning veiliger en comfortabeler willen maken voor de toekomst. Via de campagne Lang zult u wonen informeert de gemeente Dronten u graag over de mogelijkheden om kleine of grotere verbeteringen in en om uw huis aan te brengen waarmee u het woongenot en de veiligheid verhoogt. Daarnaast kunt u als woningeigenaar in de gemeente Dronten in aanmerking komen voor een Blijverslening.

Praktische tips en adviezen

Misschien denkt u al een tijdje na over het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond, over het verbreden van doorgangen of het laten verwijderen van drempels. Ook met slimme elektronica en automatisering in huis kunt u het woongenot aanzienlijk verhogen. Deze toepassing van domotica kan heel divers zijn, denk aan automatische verlichting of het automatisch kunnen openen van gordijnen. Op deze site vindt u heel veel handige tips en adviezen.

 

Meer informatie over Lang zult u wonen in Dronten

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden in het kader van Lang zult u wonen, dan kunt u contact opnemen met De Meerpaal Welzijn via telefoonnummer: 0321-388710 of per mail via welzijn@meerpaal.nl.

Uw woning aanpassen met de Blijverslening

Voor woningeigenaren die hun huidige woning levensloopbestendig willen maken, biedt de gemeente Dronten de ‘Blijverslening’ aan. Deze lening wordt verstrekt als consumptieve lening (maximaal € 10.000,-) of als hypothecaire lening (maximaal € 50.000,-). De lening moet in 10 of 20 jaar worden afgelost en er wordt rente in rekening gebracht. De Blijverslening is niet aan leeftijd gebonden en ook kunnen woningaanpassingen voor bijvoorbeeld een inwonend gezinslid, ermee worden gefinancierd.

Meer informatie over de Blijverslening

Meer informatie over het aanvragen van een Blijverslening en alle voorwaarden die hiervoor gelden, vindt u op www.dronten.nl, zoek op ‘blijverslening’. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente Dronten via telefoonnummer 14 0321. Meer informatie vindt u ook op de website van SVn