Laden Evenementen

Welk evenement gaat u bezoeken?

Hier kunt u zien wanneer wij bij u in de buurt zijn

Kennissessie ‘langer thuis met dementie’

Het aantal mensen met dementie dat langer thuis woont, neemt de komende jaren flink toe. Wat kunnen we als professionals doen om mensen met dementie en hun mantelzorgers, zo prettig en veilig mogelijk thuis te laten wonen? Hoe zorgen we met elkaar voor een dementievriendelijke samenleving, waarin dat kan? En, welke rol kan technologie hierbij spelen? Tijdens de kennissessie 'langer thuis met dementie' staan we hierbij stil. De bijeenkomst is bedoeld voor Overijsselse ambtenaren Maatschappelijke ontwikkeling en Wonen, medewerkers van corporaties en zorg- en welzijnsorganisaties, vertegenwoordigers van ouderenorganisaties.

Om antwoord te krijgen op de vragen, starten we de bijeenkomst plenair met een inleiding door Rob Nijhuis. Vervolgens gaan we in drie groepen uiteen. In drie rondes delen we in de kennis en ervaring van Marieke Huiskes, Loes Heerts en opnieuw Rob Nijhuis die u meeneemt in het living lab.

Rob Nijhuis (Technologie en Zorg Academie | TZA)
Rob is als coördinator en opleider aan de TZA verbonden. Hij neemt ons in vogelvlucht mee in de wereld van ehealth en domotica, die mensen met dementie kan ondersteunen.

Marieke Huiskes (Wijksaam, gemeente Wierden)
Marieke heeft sinds enkele jaren als coördinator bij Wijksaam in de gemeente Wierden 'dementie thuis' hoog op de agenda. Zij werkt lokaal aan een dementievriendelijke samenleving en deelt haar ervaringen en inzichten vanuit gemeentelijk perspectief.

Loes Heerts (Dementieketen Twente)
Loes levert als coördinator van de Dementieketen Twente een bijdrage aan de organisatie van de zorg voor mensen met dementie in gemeenten. In haar presentatie zal zij onder andere ingaan op de waarde van het 'casemanagement dementie' en de kracht van samenwerkende partijen in een dementievriendelijke samenleving.

Bezoek aan het voorbeeldappartement | living lab
We brengen een bezoek aan het voorbeeld appartement van de TZA. Hier is verschillende technologie 'live' te zien en uit te proberen. Rob Nijhuis geeft hier een rondleiding en beantwoordt uw vragen.

Wanneer

Maandag 13 mei van 14:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)

Aanmelden

Om deel te nemen moet u zich vooraf aanmelden, aanmelden kan via deze link. 

Voor wie?

Overijsselse ambtenaren Maatschappelijke ontwikkeling en Wonen, medewerkers van corporaties en zorg- en welzijnsorganisaties, vertegenwoordigers van ouderenorganisaties.

De locatie

Technologie & Zorg Academie, ROC van Twente, Wethouder Beversstraat 165, Enschede (stel uw navigatie in op: Industriestraat 120, Enschede)

De toegang is gratis.

MELD U HIER AAN