Laden Evenementen

Welk evenement gaat u bezoeken?

Hier kunt u zien wanneer wij bij u in de buurt zijn

Informatiebijeenkomst Lang zult u wonen in Lelystad

We worden het liefst oud in het huis en de buurt waar we al jaren wonen. Maar kan dat ook? Waar moet u rekening mee houden in uw woon- en leefomgeving met het oog op de toekomst. Hoe kunt u prettig, comfortabel en veilig (blijven) wonen? Deze onderwerpen staan centraal op de informatiebijeenkomst ‘Lang zult u wonen in Lelystad’ op donderdag 1 november. Tijdens deze bijeenkomst in het stadhuis van Lelystad krijgt u praktische tips en adviezen over veilig en comfortabel wonen van de brandweer, de politie en de bouwkundig adviseur van Lang zult u wonen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Lelystad in samenwerking met het Overleg Samenwerkend Ouderenorganisaties Lelystad (OSOL).

Bouwkundig advies van Lang zult u wonen

Hans Engelbertink, bouwkundig adviseur van Lang zult u wonen, deelt op 1 november praktische tips en adviezen. Hij legt per ruimte in huis uit waar u op moet letten als het gaat om veiligheid en comfort en wat u mogelijk kunt verbeteren voor uzelf en uw naasten. Dat hoeven niet altijd ingrijpende verbouwingen te zijn, vaak kan de veiligheid al verhoogd worden met kleine aanpassingen of het veranderen van de inrichting. De bouwkundig adviseur vertelt niet alleen wat er allemaal kan, hij demonstreert tijdens de bijeenkomst ook verschillende handige producten.

Veiligheid voorop: tips van brandweer en politie

Veilig en comfortabel wonen betekent dat u zich veilig moet voelen in uw huis en in de buurt waar u woont. Hoe zorgt u dat uw woning brandveilig is? Hoe voorkomt u inbraken of weet u dat iemand die bij u aanbelt te vertrouwen is? De brandweer vertelt u meer over maatregelen die u kunt nemen om brand te voorkomen. De politie vertelt u meer over inbraakpreventie en waar u alert op moet zijn in uw wijk en woning. Tijdens en na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de politie, brandweer en de bouwkundig adviseur.

Toegang is gratis, aanmelden niet nodig

De informatiebijeenkomst Lang zult u wonen in Lelystad is gratis te bezoeken. U hoeft zich vooraf niet aan te melden om de bijeenkomst te bezoeken. De bijeenkomst start donderdag 1 november om 14.00 uur in het stadhuis van Lelystad en duurt tot 16.30 uur.

Programma 1 november

13.30 uur:                              Inloop met koffie en thee

14.00 uur:                              Lang zult u wonen

14.45 uur:                              Politie

15.15 uur:                              Brandweer

15.45 uur:                              Gelegenheid tot stellen van vragen

16.30 uur:                              Einde