Lang zult u wonen: in een dementievriendelijk huis

Woont u in een fijne buurt? En zou u graag nog heel lang in uw vertrouwde omgeving willen wonen, ook met vergeetachtigheid of dementie? Denk er dan eens over na om uw huis nú dementievriendelijker te maken. Hoe dat kan? Kijk hier gerust rond en laat u verrassen.

Uw woning dementievriendelijk maken?

Hier krijgt u adviezen en allerhande hulp

Nieuws

Interviews, achtergronden, uitnodigingen, informatie over gloednieuwe producten, en nog veel meer interessante weetjes. Op deze site vindt u steeds het laatste nieuws over alles wat te maken heeft met langer zelfstandig thuis blijven wonen en dementie. Bijna dagelijks wordt nieuws toegevoegd, dus het is de moeite waard om hier geregeld te komen kijken: zet langzultuwonen.nl bij uw favorieten of bladwijzers.
Over nieuws gesproken: volg Lang zult u wonen ook op Twitter en Facebook en u krijgt de meest recente informatie over bijvoorbeeld infomarkten en andere evenementen kort en krachtig in beeld.

Evenementen

Waar en wanneer kunt zelf komen kijken hoe u ’t zich gemakkelijker kunt maken? Geregeld zijn er Lang zult u wonen-markten waar u onder anderen ondernemers en vertegenwoordigers van gemeenten kunt ontmoeten. Meestal kunt er de Lang zult u wonen-tentoonstelling bezoeken en vragen stellen aan onze bouwkundig adviseur of ergotherapeut.
Verder organiseert Lang zult u wonen middagen voor leden van ouderenbonden en vrouwenverenigingen. Kijk in de agenda of en wanneer we bij u in de buurt komen.

TV-serie

De tv-serie bestaat nu nog uit 8 afleveringen. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe afleveringen waarin dementie centraal staat. De eerste acht delen van elk bijna 20 minuten kunt u hier in z’n geheel bekijken. U volgt bijvoorbeeld stap voor stap de aanpassing van twee woningen en neemt een kijkje bij mensen die hun woning al veiliger en comfortabeler hebben gemaakt.
Ook kunt u op ons YouTube-kanaal gedeelten uit de tv-serie bekijken en filmpjes waarin nieuwe, vaak verrassende producten worden gedemonstreerd.

Tips

Her en der en in allerlei vormen komt u op deze site tips tegen. In de woonruimten hier trekken ze de aandacht, maar ook in de filmpjes en de tv-serie krijgt u veel ideeën voorgeschoteld. Heel veel tips op een rijtje treft u in de folders die op de site kunt inzien.

Van een toiletborstel met extra lange steel (niet meer bukken) tot een app voor de mobiele telefoon die helpt te voorkomen dat mensen verdwalen … en nog honderden andere tips. U komt ze hier allemaal tegen.

Bekijk al deze ruimten en laat u inspireren!

Hier komt u tal van tips tegen:

"De lang zult u wonen- adviseur gaf ons veel praktische tips"

Bezoek aan huis

In steeds meer gemeenten kijken Lang zult u wonen-vrijwilligers samen met de bewoners naar mogelijke aanpassingen in hun huis. Gratis en vrijblijvend.

Ik wil meer weten

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Bezoek een Lang zult u wonen-markt,
  blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  Agenda

  Dag van de ouderen Dronten

  Locatie: De Meerpaal
  Wanneer: Vrijdag 4 oktober, 13.30
  Overzicht

  Nieuws

  Ouderen waarderen hun huis met een 8,3

  De meeste ouderen zijn heel positief over het huis waarin..

  Derde levensfase is ‘geschenk van deze eeuw’

  Toen het pensioen ooit werd bedacht was de levensverwachting vanaf..

  Jonge oudere (YEP) bereidt zich niet voor op oude dag

  Een klein deel van de jonge ouderen tussen de 55..

  Overzicht

  Bekijk de TV-serie of ga naar de filmpjes

  Ga naar YouTube